آثار هنری تولیدشده توسط هوش مصنوعی مشمول کپی رایت نیستند

آثار هنری تولیدشده توسط هوش مصنوعی
دادگاه آمریکایی: آثار هنری تولیدشده توسط هوش مصنوعی مشمول کپیرایت نیستند
یک دادگاه تجدیدنظر فدرال در واشنگتن، دی.سی. روز سهشنبه ۱۸ مارس برابر با ۲۸ اسفندماه رأی دادگاه بدوی را مبنی بر اینکه طبق قوانین ایالات متحده، اثر هنریای که توسط هوش مصنوعی و بدون هیچگونه مداخلهی انسانی تولید شده باشد، مشمول حمایت کپیرایت (حق تألیف) نمیشود را تأیید کرد.
به گزارش رویترز، دادگاه تجدیدنظر حوزهی کلمبیا با تصمیم دفتر کپیرایت ایالات متحده همنظر بود و اعلام کرد که تصویر خلقشده توسط سامانهی هوش مصنوعی استفان تالر (Stephen Thaler) به نام «دابِس» (DABUS) شایستهی حمایت کپیرایت نیست، چرا که تنها آثاری که دارای خالق انسانی هستند میتوانند تحت حمایت قانون قرار بگیرند.
این تصمیم تازهترین تلاش مقامهای ایالات متحده برای مواجهه با مسائل حقوقیِ ناشی از رشد سریع صنعت هوش مصنوعی مولد است. دفتر کپیرایت پیشتر نیز درخواست چند هنرمند برای ثبت آثار تولیدشده با استفاده از سامانهی Midjourney را رد کرده بود.
این هنرمندان استدلال میکردند که با کمک هوش مصنوعی مولد اثری خلق کردهاند و بنابراین شایستگی برخورداری از کپیرایت را دارند. اما در پروندهی ثالر، او مدعی بود سامانهی «دارای شعور» او بهصورت مستقل این تصویر را خلق کرده است.
آثار هنری تولیدشده توسط هوش مصنوعی مشمول کپیرایت نیستند
واکنشهای متفاوت تایلر و دفتر کپیرایت
رایان اَبِت، وکیل استفان تالر، اعلام کرد که او و موکلش «قویاً با این رأی مخالفاند» و قصد دارند آن را به مرحلهی بعدی تجدیدنظر ببرند. دفتر کپیرایت در بیانیهای اعلام کرد که «بر این باور است که دادگاه به نتیجهی درستی رسیده است.»
قاضی «پاتریشیا مِلِت» ( Patricia Millett ) به نمایندگی از هیئت سهنفرهی دادگاه تجدیدنظر نوشت: قانون کپیرایت ایالات متحده «تصریح دارد که هر اثر باید در ابتدا توسط یک انسان خلق شده باشد.»
در ادامهی رأی دادگاه آمده است: «از آنجا که بسیاری از مفاد قانون کپیرایت تنها در صورت وجود یک خالق انسانی معنا پیدا میکنند، بهترین تفسیر از این قانون آن است که خلق انسانی، شرط لازم برای ثبت و حمایت کپیرایت است.»
موسسه آموزش عالی آزاد اندیشه سازان ( داداِستان)
نمود تخصص در حوزه حقوق یکی از اهداف عالیه ماست
دیدگاهتان را بنویسید